sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Enchilladas


by Meeku

Saat reseptistä yhtä maukkaan, mutta huomattavasti kevyemmän version, kun jätät jauhelihan pois ja käytät sen tilalla enemmän paprikaa, kesäkurpitsaa ja muita vihanneksia. “Märkiä” aineita (kuten tomaattimurksa) kannattaa kuitenkin käyttää runsaasti, jotta ruoka ei kuivu uunissa. Ohje pärjää hyvin myös ilman feta-juustoa, joskin ne narskuvat kivasti hampaissa. 

5 kpl keskikokoisia (à 40 g) tortillapohjia (soft tortillas).
100 g paprikaa
80 g porkkanaa
100 g punasipulia
5 pientä valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa (10 %)
2 prk (à 390 g) tomaattimurskaa
2 rkl ketsuppia
100 g feta-juustoa (Arla Apetina salaattijuusto 10 %)
40 g sinihomejuustoa
75 g juustoraastetta (Polar 9 %)
250 g ruokakermaa (Becel 7 %)
2 tl oliiviöljyä
suolaa
pippurisekoitusta
cayennepippuria
paprikajauhetta
muskottipähkinää
rakuunaa
timjamia
basilikaa

1. Pilko paprika, porkkana ja sipulit ja kuullota pehmeiksi 2 tl:ssa öljyä.
2. Lisää tomaattimurska ja ketsuppi ja anna hautua miedolla lämmöllä.
3. Mausta jauheliha, kypsennä se liedellä tai mikrossa ja anna hautua hetken kasvisten kanssa.
4. Voitele suurehko uunivuoka 1 tl:lla öljyä.
5. Levitä osa kasvis-lihaseoksesta, feta-juustosta ja sinihomejuustosta tortillojen sisään, kääri rullalle ja lado vuokaan vierekkäin.
6. Levitä loput kasvis-lihaseoksesta tortillojen päälle.
7. Ripottele pinnalle loput feta- ja sinihomejuustosta.
8. Valele tortillat ruokakermalla.
9. Levitä juustoraaste.
10. Ripottele pinnalle lopuksi kuivattua basilikaa (painele hieman nesteen joukkoon, jotta ei pala).
11. Paista 175 asteessa uunin alatasolla, kunnes juusto ruskistuu hieman.

Reseptistä tulee 5 reilua annosta, yhdessä annoksessa on n. 440 kcal.




Kuvassa:

- enchilladas
- Brie-juusto ja mustaherukkahyytelö
- mausteinen juurespihvi







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti