sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kinkku-tonnikalapizza

by Meeku

Oletko kokeillut kertakäyttöisiä kumihanskoja? Erinomaisen kätevät taikinaa vaivattaessa, sillä taikina ei tartu niihin läheskään yhtä helposti kuin paljaisiin käsiin. Sopivan lämmin ja vedoton paikka taikinan kohottamiseksi syntyy, kun lämmität taikinassa tarvittavan veden mikrossa ja laitat taikina-astian mikroon, jossa veden lämmittämisestä aiheutuva pieni lämpö yhä tuntuu. Varma ja vedoton paikka kohottaa taikinaa - kunhan et unohda sitä sinne, kuten minulle kerran kävi… Tämän pizzataikinan kaulimiseen ei muuten tarvita lainkaan jauhoja, sillä taikina levittyy kaulimen avulla kuin unelma suoraan leivinpaperille - kunhan olet muistanut lorauttaa öljyä taikinaan. Ja vielä: sipulia ja paprikaa ei ole välttämätöntä kuullottaa, mutta se antaa niille mukavaa makeutta ja pehmeyttä.

250 g sämpyläjauhoja
½ pss (n. 3 g) kuivahiivaa
(hitunen suolaa)
n. 2 dl kädenlämpöistä vettä
1-2 rkl + 2 tl oliiviöljyä
2 rkl Bruchetta-mausteseosta (esim. Apila-piha: tomaatti, basilika, merisuola, oregano, paprika, sipuli, valkosipuli, mustapippuri)
120 g paprikaa
120 g punasipulia
2-3 valkosipulin kynttä
150 g saunapalvikinkkua
110 g tonnikalapaloja vedessä
4 rkl ketsuppia
75 g aurajuustomurua
150 g juustoraastetta
kuivattua basilikaa

- Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva, bruchetta-mausteseos ja suola (ei välttämätön, koska mausteseoksessa on jo suolaa)
- Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita taikinaksi
- Lisää lopuksi 1-2 rkl öljy
-Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa n. 20 min., minkä jälkeen kauli ohueksi levyksi suoraan leivinpaperille
- Levitä ketsuppi pizzapohjan päälle
- Pilko paprika, sipuli ja valkosipuli ja kuullota pienessä määrässä (2 tl) öljyä. Levitä pizzapohjalle.
- Pilko kinkku ja levitä se sekä tonnikala pizzapohjalle
- Levittele päälle aurajuustomuru, juustoraaste ja basilika
- Paista 225 asteessa n. 15 min.

Reseptistä tulee 9 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 220 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti