sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Makaronilaatikko: kasviksia ja sinihomejuustoa

Kaverini facebookissa kertoi tehneensä makaronilaatikkoa kasviksista ja sinihomejuustosta. Se kuulosti maukkaalta, joten piti kokeilla heti. Tässä minun versioni. Jos haluat vähemmän kaloreita, vähennä tuorejuuston tai kerman määrää tai pienennä annoskokoa. Myös kasvikset voi kypsentää esim. vesihauteessa tai pienemmässä määrässä öljyä. Rypsiöljy on joka tapauksessa juuri sitä hyvää rasvaa, jota tarvitsemme, joten suosikaamme sitä!

7 dl keitettyjä makaroneja (kuivana n. 3,5 dl; Torino Tricolori -simpukkapasta, runsaskuituinen)
1 rkl + 1 tl rypsiöljyä
60 g porkkanoita
100 g paprikaa
170 g salottisipulia
1,3 dl ruokakermaa (Valio 2 %, täyteläinen ruokakerma)
100 g sinihomejuustoa (Viola 13 %, tuorejuusto)
suolaa
pippurisekoitusta
cayennepippuria
muskottipähkinää
paprikajauhetta
basilikaa
timjamia

- Keitä makaronit, huuhtele kypsänä ja laita takaisin kattilaan
- Laita 1 rkl rypsiöljyä kattilaan, suikaloi kaikki vihannekset ja kuullota öljyssä
- Sekoita pehmenneet kasvikset kypsän makaronin joukkoon
- Lisää mausteet
- Sekoita ruokakerma ja sinihomejuusto joukkoon
- Voitele uunivuoka 1 tl:lla rypsiöljyä
- Kaada makaroniseos vuokaan ja kypsennä 200 asteessa, kunnes kiinteytyy hieman (30-50 min.)

Reseptistä tulee 3 annosta, yhdessä annoksessa on n. 352 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti