sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Perunalaatikko

by Meeku

Maukkaan muunnoksen saat lisäämällä porkkana-sipulikerroksen päälle (tai sijasta) ruskistettua jauhelihaa. Myös tonnikala tai lohi sopii tähän, mutta silloin ehkä jättäisin valkosipulin pois. Mutta se on vain minun makuni mukaista. Tee sinä juuri niin kuin itse haluat.

500 g perunoita
250 g porkkanoita
100 g sipulia
4 valkosipulin kynttä
100 g salaattijuustoa (esim. Arla Apetina light 3 %, kreikkalaistyyppisiä juustokuutioita)
200 g ruokakermaa (esim. Valio täyteläinen ruokakerma 2 %)
2+1 tl rypsiöljyä
suolaa
pippurisekoitusta tai mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
kuivattua basilikaa

- Viipaloi porkkanat ohuiksi, 2-3 cm:n pituisiksi tikuiksi
- Pilko sipuli ja valkosipuli
- Laita porkkanat ja sipulit kattilaan ja kuullota 2 tl:ssa rypsiöljyä (saavat vähän ruskistua)
- Kuori perunat ja pilko ne ohuiksi viipaleiksi
- Voitele uunivuoka 1 tl:lla öljyä
- Lado yksi kerros perunoita limittäin uunivuokaan
- Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
- Kaada päälle porkkana+sipulit
- Lado toinen kerros perunoita päälle ja mausta kuten ed. kerros + ripottele lisäksi basilikaa
- Murenna juusto ja levitä perunoiden päälle
- Kaada kerma viimeiseksi vuokaan
- Kypsennä 200 asteessa, kunnes perunat ovat kypsiä ja saavat vähän väriä (n. tunti)

Reseptistä tulee 4 annosta, yhdessä annoksessa on n. 207 kaloria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti