sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Rapea pähkinäkinuski

by Meeku

Tämä on äkilliseen makeanhimoon tehty kaloripommi. Nauttiminen omalla vastuulla, mutta hyvällä omallatunnolla  Tähänhän voi pähkinöiden lisäksi tai tilalle laittaa vaikka mantelia tai omenaa tai kookoshiutaleita tai jotain muuta hyvää, mitä keksii. Maun ja rapeuden luovat (ruskea) ruokokidesokeri ja uusi ystäväni Neito, voinmakuinen erikoisrypsiöljy (jossa muuten on myös sydänystävän merkki).

50 g pähkinöitä (esim. pähkinäsekoitus: pekaani-, cashew-, saksanpähkinä)
50 g ruokokidesokeria
8 g voinmakuista rypsiöljyä (Neito)

- Paahda pähkinöitä kuivalla paistinpannulla, kunnes hieman alkavat saada väriä.
- Levitä lautaselle leivinpaperia ja kaada pähkinät sen päälle.
- Kaada paistinpannulle ruokokidesokeri ja hämmennä kunnes sulaa. Varo polttamasta!
- Heti, kun sokeri on sulanut, kaada joukkoon 1 - 2 rkl voinmakuista rypsiöljyä ja sekoita hyvin sokerin kanssa.
- Kaada sokeri-öljyseos lautasella olevien pähkinöiden päälle.
- Anna jäähtyä ja kovettua (huoneenlämpö riittää).
- Nauti kahvin kanssa ja anna kaverille kans, jos raskit.

Reseptistä tulee 4 annosta, yhdessä annoksessa on n. 144 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti