sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Herrasväen pikkuleivät

Nämä tutut pikkuleivät ovat ihana jouluinen herkku, ja sen kunniaksi jätän kalorit laskematta  Tee sinä samoin.

Lisää jauhoja varovasti, jotta taikinasta ei tule liian haperoa. Voit lisätä jauhoja tarvittaessa myös kaulintavaiheessa, jotta taikina ei tartu kaulimeen ja leivinalustaan. Eikä Herrasväen pikkuleipien tarvitse aina olla pyöreitä. Tehdään niistä Omanväen pikkuleipiä ja vaikka possun muotoisia, jos siltä tuntuu. 

300 g margariinia
150 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
500 g vehnäjauhoja
1 kananmuna
vadelmahilloa, sokeria

- Vaahdota margariini ja sokeri
- Lisää muna vatkaten
- Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää taikinaan
 Kauli ohuehkoksi, muutaman millin paksuiseksi levyksi, leikkaa siitä pikkuleipiä esim. piparimuotilla ja nostele ne uunipellille
- Paista 225 asteessa
- Laita vadelmahilloa lämpimien pikkuleipien väliin ja pyörittele sokerissa. Jos pikkuleivät ehtivät jäähtyä, lämmitä 50-asteisessa uunissa.
- Laita pehmenemään melko tiiviiseen purkkiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti