sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Makaronilaatikko: jauhelihaa ja sinihomejuustoa

by Meeku

Perinteinen makaronilaatikko sinihomejuuston ja mausteiden ryydittämänä. Tämä on aika tuhti resepti, mutta myös annoskoot ovat reippaita. Jos haluat vähentää kaloreiden määrää, käytä esim. puolet vähemmän jauhelihaa, kermaa ja sinihomejuustoa tai pienennä annoskokoa.
 
400 g jauhelihaa (paisti, 10 % rasvaa)
10 dl keittettyjä makaroneja (5 dl kuivana; Torino Tricolori -simpukkapasta, runsaskuituinen)
4 rkl ketsuppia
2 dl ruokakermaa (Valio 2 %, täyteläinen ruokakerma)
100 g sinihomejuustoa (Viola 13 %, tuorejuusto)
1 tl rypsiöljyä
suolaa
pippurisekoitusta
cayennepippuria
muskottipähkinää
paprikajauhetta
rakuunaa

- Sekoita mausteet jauhelihan joukkoon
- Kypsennä jauheliha mikrossa (täydellä teholla 3 x 3 min. välillä sekoittaen)
- Keitä makaronit, huuhtele ja kaada takaisin kattilaan
- Lisää kypsä jauheliha makaronien joukkoon
- Lisää ketsuppi, ruokakerma ja sinihomejuusto
- Tarkista maku, mausta lisää halutessasi
- Voitele uunivuoka rypsiöljyllä
- Kaada makaroniseos uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa, kunnes kiinteytyy hieman (40-60 min.)

Reseptistä tulee 4 annosta, yhdessä annoksessa on n. 462 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti