Huom. juuresten painot on mitattu kuorimisen jälkeen.
262 g (n. 3 kpl) palsternakkaa
168 g (n. 3 kpl) porkkanaa
290 g (n. 3-4 kpl) perunaa
156 g (n. 2-3 kpl) punasipulia
1 + 5 tl oliiviöljyä
3 kananmunaa
40 g maapähkinävoita
30 g korppujauhoa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
cayennepippuria
timjamia
juustokuminaa jauheena (tosi varovasti)
korianteria jauheena (samoin tätä erittäin varovasti)
- Raasta palsternakka, porkkana ja peruna (esim. yleiskoneessa tai käsin).
- Palsternakka on voimakkaan makuinen juures. Jos haluat miedompia pihvejä, laita palsternakkaa vähemmän ja perunaa ja porkkanaa enemmän.
- Pilko sipuli hyvin pieneksi silpuksi, kuullota 1 tl:ssa öljyä ja sekoita juuresraasteeseen
- Sekoita sitruunamehu raasteeseen.
- Mausta juuresraaste makusi mukaan. Sekoita hyvin!
- Juustokumina, korianteri ja cayennepippuri ovat hyvin voimakkaita mausteita, joista kahta ensimmäistä käytetään mm. intialaisissa ruoissa. Hyvin pieni määrä (1/4 tai ½ tl) riittää, ellet halua tulista ruokaa. Voit myös jättää ko. mausteet pois ja laittaa vähän enemmän timjamia ja lisäksi esim. muskottipähkinää ja meiramia.
- Laita 1 tl öljyä suureen paistinpannuun. Laita pannulle 4 kukkuraisen runsasta ruokalusikallista raasteseosta ja painele pihveiksi. Paista molemmin puolin muutama minuutti, kunnes ruskistuvat ja kypsyvät.
Reseptistä tulee n. 20 pihviä ja yhdessä pihvissä on n. 61 kcal.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti