sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Taatelileipä

by Kodin Kuvalehti nro 12 / 2002 (*meekun muokkaamaa)
Tähän en ole kaloreita laskenut, mutta toisaalta - kuka niitä jouluna kaipaa? Pienet limput ovat myös kiva joulutuliainen.

1 pss kuivahiivaa
100g kuivattuja taateleita
*1 dl appelsiinikuoripaloja (samoja, joita laitetaan esim. englantilaiseen hedelmäkakkuun; alkuperäisessä ohjeessa ei ole appelsiinikuoripaloja, vaan 1 dl saksanpähkinä- tai hasselpähkinärouhetta)
1 tl suolaa
1/4 tl jauhettua pomeranssinkuorta (*olen joskus laittanut kakkupiparimaustetta pomeranssin sijaan)
4 dl sämpyläjauhoja (*myös grahamjauho käy)
n. 7 dl vehnäjauhoja
5 dl kädenlämpöistä vettä
1/4 dl ruokaöljyä (esim. oliiviöljy)
*½ dl lämmintä vettä + n. 1 rkl siirappia

- Sekoita keskenään sämpylä- ja vehnäjauhot, kuivahiiva, suola, pomeranssi, appelsiinikuoripalat ja pieniksi paloiksi rouhitut taatelit
- Lisää lämmin vesi ja vaivaa taikina napakaksi
- Lisää lopuksi öljy
- Kohota ½ t liinan alla
- Leivo 4-6 pientä pyöreää limppua
- Kohota pellillä liinan alla vielä jonkin aikaa
- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Voitele paistetut leivät lämpiminä siirappivedellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti