sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Bataatti-jauhelihalaatikko

by Meeku

Tämä on hyvää! Timjami tekee ihanan maun muusiin ja muut yrtit viimeistelevät sen.

1 kg bataatteja
500 g porkkanoita
100 g punasipulia
kourallinen tuoretta basilikaa
400 g jauhelihaa (10 %)
200 g ruokakermaa (7 %)
150 g juustoraastetta (17 %)
3 tl oliiviöljyä
suolaa
pippurisekoitusta
cayennepippuria
rakuunaa
muskottipähkinää
timjamia
basilikaa (kuivattua)

1. Keitä bataatti ja porkkana pehmeäksi, kaada keitinvesi pois ja möyhennä kasvikset muusiksi.
2. Lisää n. 150 g (tai vähemmän) ruokakermaa muusiin.
3. Mausta muusi suolalla, muskottipähkinällä ja timjamilla ja silppua joukkoon tuore basilika.
4. Mausta jauheliha suolalla, pippureilla ja rakuunalla ja kypsennä liedellä tai mikrossa.
5. Kuullota punasipulia hetki pienessä määrässä öljyä.
6. Voitele uunivuoka öljyllä ja kaada muusi sen pohjalle.
7. Sekoita punasipuli ja jauheliha ja levitä muusin päälle.
8. Kaada loput ruokakermasta jauhelihan päälle.
9. Levitä pinnalle juustoraaste ja ripottele sen päälle kuivattua basilikaa. Painele basilikaa hieman juuston ja kerman sekaan, jotta se ei pala.
10. Paista 200 asteessa uunin alatasolla, kunnes juusto ruskistuu.

Reseptistä tulee 8 annosta. Yhdessä annoksessa on noin 284 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti