sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Uuniperunat

by Meeku

2 kpl (n. 220 g kpl) isoja perunoita (esim. Rosamunda)
30 g paprikaa
20 g kevätsipulia (tai purjoa tai mitä tahansa sipulia)
tuoretta basilikaa (6-10 lehteä)
100g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 5 %)
30 g piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
56 g tonnikalaa vedessä (esim. Calvo)
pippurisekoitusta
(muutama tippa sitruunamehua)

- pilko sipuli, paprika ja basilika mahdollisimman pieniksi paloiksi
- sekoita joukkoon juustot, tonnikala ja pippuri (ym. mausteita, jos haluat)
- pese perunat huolellisesti, pistele ne ympäriinsä haarukalla ja tee vielä ristiviilto ylöspäin tulevalle puolelle
- aseta perunat uunipellille leivinpaperin päälle tai folioon käärittyinä, paista 200 asteessa n. 1t 30 min., kunnes ovat kypsiä
- syö kuumina täytteen kera

Reseptistä tulee 2 annosta, yhdessä annoksessa on n. 271 kaloria.



Kuvan uuniperuna on kypsennetty folionyytissä yhdessä porkkanasuikaleiden (kannattaa leikata ohuiksi) ja sipulilohkojen kanssa. Mausteena on käytetty suolaa ja pippurisekoitusta sekä timjamia. Juurekset on valeltu oliiviöljyllä ennen nyytin sulkemista. Kypsyy n. tunnissa. Ateria maistuu hyvin sellaisenaan tai voi-/margariininokareen kanssa. Myös tonnikala-yrittituorejuustosekoitus on mainio lisuke.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti