sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Savunmakuinen lohikeitto

Jos haluat “kermaisemman” kastikkeen, laita vettä 2,5-5 dl vähemmän kuin ohjeessa. Mukava lisä on myös esim. Kavli-kevytsulatejuusto (kinkun makuinen, usko tai älä!), jossa on vain 3 % rasvaa. Tämä tietysti nostaa annoksen kalorimäärää jonkin verran.

300 g lohta (Findus lohikuutiot, omega 3)
750 g keittokasviksia (Apetit Kesäpöytä peruna & keittokasvikset)
2,5 dl ruokakermaa (Valio Kippari savunmaku, 10 % rasvaa)
1,5 l vettä
suolaa
pippurisekoitusta

- Kiehauta vesi ja lisää siihen suola ja kasvikset
- Lisää lohikuutiot, kun kasvikset ovat kypsyneet n. 10 min.
- Keitä kasvikset ja lohi kypsäksi
- Lisää kerma ja kiehauta
- Mausta makusi mukaan

Reseptistä tulee 6 annosta, yhdessä annoksessa on n. 210 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti