sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Maksalaatikko

Olen saanut tämän ohjeen erään ystäväni äidiltä. Parasta maksalaatikkoa ikinä! Viime jouluna (2010) tein nelinkertaisen annoksen ja siitä kyllä riittää syömistä.
 
250 g jauhettua naudan maksaa
250 g jauhelihaa
2,5 dl keitettyä riisiä (esim. puuroutumaton tumma riisi)
1 sipuli
1 tl margariinia/voita
4 rkl siirappia
½ rkl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl meiramia
(rusinoita)

- Keitä riisi
- Pilko sipuli hakkeeksi ja ruskista nokareessa voita tai margariinia
- Sekoita kaikki ainekset keskenään
- Kaada yhteen keskikokoiseen tai neljään pienempään uunivuokaan (esim. foliovuokiin)
- Paista yht. 45-60 min., josta 200 asteessa 30-40 min. ja 175 asteessa loppuaika.

Reseptistä tulee 4 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 373 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti