sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kasvis-makaronilaatikko

by Meeku

Jos ihmettelet outoja grammamääriä, ne johtuvat yksinomaan laiskuudestani. Laitoin aineita sen mukaan, mikä tuntui mukavalta ja tuollaisilta ne näyttivät punnittuina. Kalorit olen laskenut ko. määrien mukaan Kalorilaskuri-sivuston “reseptiraattorilla”  :-) Jos haluat laatikosta muhevampaa (kosteampaa), korvaa paseerattu tomaatti tomaattimurskalla ja lisää ruokakerman määrää puolella.

Juuri nyt uunista leijailee herkullinen basilikan ja juuston tuoksu…


6 dl (keittämättömänä) makaronia (esim. Barilla La Collezione mezze penne tricolore, 1 dl = n. 32 g)
144 g porkkanaa (2 keskikokoista)
128 g paprikaa (1 punainen)
132 g punasipulia (5 pienehköä)
9 g valkosipulia (5 pientä kynttä)
265 g paseerattua tomaattia
2 rkl ketsuppia
65 g sinihomejuustoa (Aura-muru 17 %)
68 g vuohenjuustoa (Soignon provenzal)
150 g juustoraastetta (Polar 15 %)
2 dl ruokakermaa (Valio 5 %)
1 rkl + 1 tl oliiviöljyä
suolaa
pippurisekoitusta
cayennepippuria
muskottipähkinää
basilikaa
timjamia

- Keitä makaronit (keitinveteen hieman suolaa)
- Pilko porkkana, paprika ja sipuli ja valkosipuli ja kuullota 1 rkl:ssa oliiviöljyä. Lisää kasvikset em. järjestyksessä, koska pehmenevät eri aikaan.
- Kun kasvikset ovat pehmenneet (kohtuullisesti, al dente), lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja ketsuppi sekä mausteita maun mukaan (suola, pippurisekoitus, cayennepippuri, muskotti, basilika, timjami). Keitä hetki ja tarkista maku.
- Huuhdo makaronit ja kaada öljyllä (1 tl) voideltuun vuokaan
- Kaada päälle kasvisseos
- Ripottele pinnalle vuohenjuustopalat ja aurajuustomuru ja viimeiseksi juustoraaste
- Ripottele päälle vielä hieman basilikaa
- Paista 175 asteessa kypsäksi (n. 30-40 min.)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 334 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti