Soija tekee lihamurekkeesta ravitsevamman, riittoisamman, kevyemmän ja pehmeämmän makuisen. Jos soija arveluttaa, aloita pienemmällä määrällä kuin mitä ohjeessa on mainittu. Itse asiassa 80 g on melko paljon, sillä soijarouhe on hyvin kevyttä tavaraa.Tässä reseptissä ei ole käytetty aivan tavanomaisimpia murekemausteita.
400 g vähärasvaista nautajauhelihaa (10 %)
80 g tummaa soijarouhetta (2 dl)
3 dl vettä
2 kananmunaa
2 sipulia (n. 200 g)
1 paprika (n. 140 g)
5 rkl ketsuppia
pippurisekoitusta
cayennepippuria
muskottipähkinää
paprikajauhetta
rakuunaa
basilikaa
(suolaa tarvittaessa)
- Kaada vesi ja soijarouhe kattilaan, keitä n. 5 min.
- Pilko sipuli ja paprika ja sekoita ne sekä kananmunat, ketsuppi, keitetty soija ja mausteet jauhelihan sekaan
Tablettilaite on kätevä keittiössä, jos reseptit ovat netissä :-) |
- Kypsennä uunissa 225 asteessa n. tunnin verran
Reseptistä tulee 8 annosta, yhdessä annoksessa on n. 157 kcal.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti