sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Punainen linssipata

 Punaisen linssipadan ohjeen olen löytänyt joskus Haaparannalta ostamieni punaisten linssien paketista. Linssejä voi olla enemmänkin, esim. 2 dl. Raejuusto on kiva lisä tarjoilussa.

1,5 dl punaisia linssejä (120 g)
200 g perunoita (2 isohkoa)
130 g sipulia (2 keskikokoista)
60 g porkkanoita
1 prk (240 g) kidneypapuja ilman lientä
1 l vettä
390 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
n. 2 rkl tomaattipuréta (esim. pieni 70 g purkki)
1 tl rypsi- tai oliiviöljyä
suolaa
mustapippurirouhetta
timjamia

- Kuullota sipuli öljyssä
- Lisää linssit ja vesi
- Paloittele perunat ja porkkanat
- Huuhtele pavut ja lisää keittoon
- Keitä kypsäksi
- Lisää loppuvaiheessa tomaattimurska, ketsuppi, tomaattipuré ja mausteet

Reseptistä tulee 6 annosta, yhdessä annoksessa on n. 160 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti