sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Valkosipuliteeleipä

by Meeku

Jos käytät kuivahiivaa, saat pehmeämmän leivän.

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta (tai kuivahiivaa)
1 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä

Päälle:
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä

- sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola
- purista tai hiero valkosipulinkynnet (2 kpl) murskaksi ja sekoita jauhoihin
- lisää vesi ja vaivaa taikinaan
- lisää oliiviöljy (1 rkl) ja vaivaa taikinaan
- taputtele tai kauli kohottamaton taikina pellille leivinpaperin päälle
- pistele taikina haarukalla
- paista 200 asteessa melkein kypsäksi uunin keskitasolla
- sekoita oliiviöljy (1 rkl) ja murskatut valkosipulinkynnet (2 kpl), voitele leipä seoksella ja paista kypsäksi uunin ylimmällä tasolla
- voitele vielä öljyllä uunista ottamisen jälkeen, jos haluat voimakkaamman oliiviöljyn maun leipään.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 232 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti