sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kaali-sinihomejuustolaatikko

by Meeku

HOX! Jos pidät aurajuustosta, laita sitä reilusti (n. puolet) enemmän kuin ohjeessa. Aurajuusto on suolaista, joten ole varovainen lisäsuolan kanssa. Myös valkopippuri on aika voimakas mauste. Tarkista mausteiden voimakkuus ennen kuin lisäät kerman.

n. 1l vettä (tai tarpeen mukaan)
1 kerä valkokaalta (n. 1,5 kg)
5-6 porkkanaa (n. 270 g)
2 sipulia (n. 250 g)2 dl villi 
riisiä (n. 170 g, raakapaino)
4 rkl siirappia
150 g sinihomejuustoa (norm. rasva)
1 prk ruokakermaa (esim. 3,3 dl Valio täyteläinen 2 %)
2+1 tl rypsiöljyä
suolaa
valkopippuria
meriamia

- Pilko kaali pieniksi suikaleiksi ja hauduta kiehautetussa, suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi
- Pilko porkkanat ja sipulit pieniksi ja kuullota kattilassa 2 tl:ssa rypsiöljyä
- Lisää haudutetun kaalin joukkoon (poista ensin liika vesi tarvittaessa) villiriisi ja siirappi
- Kun riisi on melkein kypsää, lisää mausteet ja porkkana + sipuli ja sekoita kaikki
- Kaada kaaliseos voideltuun (1 tl rypsiöljyä) uunivuokaan
- Ripottele pinnalle sinihomejuusto ja painele sitä hieman laatikon sisään
- Kaada kerma pinnalle
- Kypsennä 200 asteessa n. 40 min.

Reseptistä tulee 8 annosta, yhdessä annoksessa on n. 260 kaloria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti