keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Täytetyt perunapiirakat



Vinkki tähän reseptiin löytyi Facebookista: https://www.facebook.com/buzzfeedpropertasty/videos/1743178482561491/?pnref=story

Alkuperäisessä ohjeessa (pavuilla ja juustolla täyteyt perunamuusipallot) aineksina ovat vain peruna, jauhot ja suola sekä pavut ja juusto. Omaan versiooni lisäsin timjamin ja porkkanat. Perunapallerot uppopaistetaan Facebookin ohjeessa kasvisöljyssä, mutta koska en erityisemmin pidä uppopaistamisesta, kypsensin piirakat uunissa. Näin niistä tuli myös kalorimäärältään keveämpiä. Käytin myös runsaammin jauhoja kuin ohjevideossa on mainittu, jotta pallerot eivät niitä pyöriteltäessä tarttuisi käsiin (hanskoihin). Piirakoiden kansi nousi kivan ilmavaksi antaen tilaa täytteelle. Haaveilen jo seuraavasta satsista, täytteenä vaikkapa chili con carne -kastiketta ja juustoa. Lurps...

220 g (2 kpl) perunaa
150 g  (2 kpl) porkkanaa
suolaa, timjamia
60-100 g vehnjäjauhoja
60 g Go Green Salsa Original -papu-maissilisuketta
50 g juustoraastetta (esim. Emmental tai Cheddar)
12 g (1 rkl) kasvisöljyä (rypsi- ja oliiviöljyn seos)
 

- Kuori ja keitä porkkanat ja perunat kypsiksi.
- Soseuta porkkanat ja perunat ja lisää suola ja timjami joukkoon.
- Lisää lopuksi jauhot. Jauhoja tulisi olla sen verran, että soseen pyöritteleminen palloksi onnistuu.
- Pyöritä sose palloiksi, litistä ja tee kolo keskelle, täytä, nipistele reunat yhteen täytteen ympärille, pyörittele umpeen palloksi, paina hieman litteäksi ja laita uunipellille.
- Voitele kasvisöljyllä ja paista 200 asteessa n. 20 min.



Reseptistä tulee 6 piirakkaa ja yhdessä piirakassa on n. 150 kcal.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti