perjantai 1. tammikuuta 2016

Jauheliha-punajuurilaatikko

Tänä jouluna en tehnyt / ostanut mitään perinteisiä laatikoita, vaan makoisa jauheliha-punajuurilaatikko sinihomejuustolla höystettynä sai toimittaa laatikoiden virkaa. Laatikon kaverina tarjolla oli jouluisia uunijuureksia. No, vähän ostokinkkua oli myös lisukkeena…

Alkuperäinen resepti:
http://www.valintatalo.fi/fi/reseptit/?id=18370&nimi=Jauheliha-punajuurilaatikko


 
800 g jauhelihaa
2 prk (à 380 / 570 g = 760 g) säilöttyjä punajuuria
2 valkosipulinkynttä
200 g ranskankermaa
150 g sinihomejuustoa
150 g juustoraastetta
suolaa
jauhettua valkopippuria
ruokaöljyä jauhelihan paistamiseen ja vuoan voiteluun

- Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne veitsellä tikuiksi.
- Ruskista jauheliha pienessä tilkassa öljyä.
- Sekoita joukkoon puserretut / pilkotut valkosipulin kynnet, kun jauheliha on kypsää ja ota pannu saman tien pois liedeltä.
- Sekoita punajuuri, jauhelihaseos, sinihomejuusto ja ranskankerma keskenään.
- Mausta kevyesti valkopippurilla ja suolalla.
- Laita seos voideltuun uunivuokaan.
- Kypsennä 175 asteessa reilu puoli tuntia.
- Lisää juustoraaste kypsymisen loppuvaiheessa.


 
Jäljelle jäävän ruoan voi laittaa pakasteeseen esim. kertakäyttöisissä metallivuoissa, joissa se on helppo sulattaa ja lämmittää suoraan uunissa.







Reseptistä tulee 8 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 545 kcal. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti