sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Pirkon kaalilaatikko

by Meeku

Olen saanut tämän kaalilaatikon ohjeen joskus muinoin tädiltäni Pirkolta. Tämä ON hyvää!







2 kg kaalia
230 g porkkanaa
200 g sipulia
800 g nauta-sikajauhelihaa
2 dl täysjyväriisiä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio 
2 dl ruokakerma (15%)
6 rkl siirappia
3 tl ruokaöljyä (rypsi- ja oliiviöljyn seos)
suolaa, valkopippuria, meiramia


•    Kuumenna vesi ja lisää kasvisliemikuutio.
•    Pilko kaali pieneksi, lisää kasvisliemiveteen ja hauduta. Kun kaali on melkein kypsää, lisää riisi.
•    Viipaloi porkkana ja kypsennä omassa kattilassaan.
•    Kypsennä jauheliha pienessä määrässä öljyä. Lisää pilkottu sipuli kun jauheliha on melkein kypsää.
•    Yhdistä kaali-riisiseokseen jauheliha-sipuliseos sekä porkkanat (ei keitinvettä).
•    Lisää mausteet (suola, valkopippuri, meirami), siirappi ja kerma. Anna hautua hetki.
•    Kaada laatikko uunivuokaan. Ripottele halutessasi pinnalle korppujauhoa.
•    Kypsennä uunissa 200 asteessa 30-60 min.

Reseptistä tulee n. 12 annossa ja yhdessä annoksessa on n. 343 kcal.




7 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Enpä ole koskaan tuolla tavalla kaalilaatikkoa tehnyt. Aion siis piahkoin kokeilla.
    -Sirpa K.-

    VastaaPoista
  2. Kiva! Toivottavasti se maistuu sinulle yhtä hyvin kuin minulle :-)
    t. Meeku

    VastaaPoista
  3. Valmistin tätä tänään, EIKÄ TAHDO MALTTAA LOPETTAA SYÖMISTÄ!
    Ihanan pehmeän ja täyteläisen makuista tuli. Juuri ja juuri mahtui uuninpelllille reseptin määrillä tehtynä. Vettä ja kermaa käytin hitusen enemmän kuin ohjeessa, muutoin noudatin ohjeita, paitsi että meirami ei ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei sen syömistä tahdo millään malttaa lopettaa - se on sen (ainoa) heikkous... :-D

      Poista
    2. Niin, tuo on todella iso annos. Itsekin tein kahdella kattilalla ja kahteen uunivuokaan, koska halusin saada sitä riittämään pakastimeenkin asti.

      Poista
  4. Jaahas, ei vissiin tullut innoissani kirjoittama kommentti läpi. No: tein siis tätä ihanaa laatikkoa aamulla. Olen vieläkin aivan kylläinen (klo 18.13) koska en meinannut millään lopettaa syömistä, todella hyvää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli jäänyt moderaattori päälle, mutta nyt pitäisi jatkossa näkyä kommentit heti. Kiva, että oli mieluisa ohje. Välitän kiitokset tädilleni :-D

      Poista