perjantai 1. tammikuuta 2016

Brandy butter - brandyvoi

Tutustuin tähän herkkuun parikymmentä vuotta sitten Englannin matkallani. Sen jälkeen sain sitä silloin tällöin joulun aikaan tuliaisiksi Englannissa asuvalta ystävältäni. Tänä jouluna päätin vihdoin tehdä sitä itse. Resepti on helppo ja lopputulos maukas. Brandyvoita käytetään perinteisesti jouluisten, lämmitettyjen marjapiirakoiden tai vastaavien (esim. Christmas pudding) päällä, jolloin voi sulaa ja maustaa piirakan. Valmispiirakoista esim. Fazerin marjapiirakat ovat erinomaisia brandyvoin kavereita.

Perinteinen brandy butter -resepti löytyy täältä:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/brandybutter_2535


125 g pehmeää voita (vähäsuolaista)
125 g tomusokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
3 rkl brandya

- Sekoita voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita mukaan vesi ja brandy, kunnes voivaahto on sileää.
- Jäähdytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Brandy butter sopii hyvin esim. tässä blogissa olevan (lämmitetyn) bakewell-kakun kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti