perjantai 1. tammikuuta 2016

Rommikirsikat

Sain vinkin tähän marjaruukun ohjeeseen työkaveriltani. Hän käytti siitä nimeä rommiruukku ja minä ristin sen käyttämieni marjojen vuoksi rommikirsikoiksi. 

Marjaruukkuun voit käyttää mitä marjoja haluat. Kovakuoriset marjat pehmenevät hitaammin kuin pehmeäkuoriset, ja ehkä kannattaakin yhdistellä kovuudeltaan samankaltaisia marjoja samaan ruukkuun. Itse ostin kesällä varta vasten pakasteeseen pienen määrän kirsikoita, jotta voin tehdä ruukun niistä. Alkuperäisen ohjeen mukaan ruukun pitäisi tekeytyä muutaman kuukauden ajan. Minun ruukkuni ehti olla jääkaapissa vain n. kuukauden verran, joten se ei tarjoiltaessa ollut vielä virallisesti valmista eikä liemi liköörimäistä. Mutta koska sekä liemi että marjat olivat maustuneet hyvin, nautimme sen kuitenkin jouluna hyvällä omallatunnolla.
Netistä ohje löytyy nimellä marjaruukku:
http://www.iltasanomat.fi/ruokala/resepti/art-1443814379352.html

 


Tässä ruukussa:

½ l kirsikoita (pakasteessa olleet kirsikat ovat valmiiksi pehmeämpiä kuin tuoreet)
1,25 dl sokeria
1 dl vaaleaa rommia

- Lado marjat kerroksittain sokerin, mausteiden ja rommin kanssa lasipurkkiin.
- Sulje tölkki tiiviisti ja säilytä jääkaapissa.

- Kääntele purkkia säilytyksen aikana niin, että kaikki marjat ovat tasaisesti liemessä.
- Rommiruukku säilyy kylmässä ja pimeässä useita kuukausia, jopa vuosia.


Herkullisia rommikirsikoita voi tarjoilla minkä tahansa marjapiirakan kanssa tai vaikkapa kylmän vaniljariisipuuron tai jäätelön kaverina. Tämä oma pieni ruukkuni tyhjeni mukavasti joulun aikaan yhteistyössä bakewell-kakun ja brandy butterin kanssa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti