perjantai 1. tammikuuta 2016

Jouluinen juuresruukku

Kyselin kavereilta, mitä ruokaa he laittavat jouluksi. Jouluruukku on erään ystäväni kestosuosikki, joten päätinpä kokeilla minäkin. On hyvää! Juurekset voit valita mielesi mukaan – niin minäkin tein. En pidä selleristä, joten korvasin sen bataatilla. Ruokaan tulee monenlaisia, ehkä keskenään samankaltaisiakin mausteita. Koska timjami on yksi lempimausteistani, laitan ehkä seuraavaan satsiin ohjeessa mainittua enemmän timjamia ja vähemmän rosmariinia ja salviaa.


Alkuperäinen ohje: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/234196/Jouluruukku/

500 g porkkaa   
300 g lanttua    
500 g bataattia
200 g (2 isoa) sipulia
½ tl suolaa    
2 tl timjamia    
1 tl rosmariinia    
1 tl salviaa    
½ tl mustapippuria    
4 dl ruokakermaa    
2 rkl vehnäjauhoja    
150 g juustoraastetta



- Kuori kasvikset ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi.
- Yhdistä suola ja muut mausteet keskenään.
- Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.
- Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. 
- Lado kasvisviipaleet kerroksittain voideltuun 2 l:n uunivuokaan.
- Ripottele mausteseosta ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.
- Peitä astia kannella tai foliolla.
- Kypsennä 175 asteessa 1-2 tuntia.
- Poista kansi kypsymisen loppuvaiheessa, jotta pinta saa väriä.

 

Jäljelle jäävän ruoan voi laittaa pakasteeseen esim. kertakäyttöisissä metallivuoissa, joissa se on helppo sulattaa ja lämmittää suoraan uunissa.




Reseptistä tulee 6 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 350 kcal.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti