
Alkuperäinen ohje: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/234196/Jouluruukku/
500 g porkkaa
300 g lanttua
500 g bataattia
200 g (2 isoa) sipulia
½ tl suolaa
2 tl timjamia
1 tl rosmariinia
1 tl salviaa
½ tl mustapippuria
4 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja
150 g juustoraastetta
- Kuori kasvikset ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi.
- Yhdistä suola ja muut mausteet keskenään.
- Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.
- Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
- Lado kasvisviipaleet kerroksittain voideltuun 2 l:n uunivuokaan.
- Ripottele mausteseosta ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.
- Peitä astia kannella tai foliolla.
- Kypsennä 175 asteessa 1-2 tuntia.
- Poista kansi kypsymisen loppuvaiheessa, jotta pinta saa väriä.

Jäljelle jäävän ruoan voi laittaa pakasteeseen esim. kertakäyttöisissä metallivuoissa, joissa se on helppo sulattaa ja lämmittää suoraan uunissa.
Reseptistä tulee 6 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 350 kcal.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti