Tapaninpäivänä vietämme perinteisesti joulun tienoilla syntyneiden läheisten syntymäpäiviä – niin myös tänä vuonna. Sisareni toi leivän, makoisan lajitelman kinkkua sekä alkoholitonta mansikkakuohujuomaa. Minä puolestani tein makeat tarjottavat ja valmistin kardemummakahvia lisäämällä suodatinpussiin jauhettua kardemummaa n. 1 tl täyttä pannullista kohden – maistuu tuoreelta pullalta!
Tänä vuonna jostain syystä ajauduin leivonnaisissa brittiläis-amerikkalaiseen teemaan ja tällainen kokoelma siitä seurasi:
Bakewell-kakkua, jota nautittiin lämmitettynä (pala kerrallaan) brandy butterin ja rommikirsikoiden kera. Alkoholittomana lisukevaihtoehtona oli vaniljakastike ja tuoreista (pakastetuista) mansikoista tehty sose.
Brandylla maustettua englantilaista hedelmäkakkua.
Red velvet -kakkua, jonka pohjan tein valmiista kakkujauheesta.
Banaanileipää, joka nimestään huolimatta on oikeastaan muffiniin verrattava makea herkku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti