perjantai 1. tammikuuta 2016

Tapaninpäivän tarjoilu 2015

Tapaninpäivänä vietämme perinteisesti joulun tienoilla syntyneiden läheisten syntymäpäiviä – niin myös tänä vuonna. Sisareni toi leivän, makoisan lajitelman kinkkua sekä alkoholitonta mansikkakuohujuomaa. Minä puolestani tein makeat tarjottavat ja valmistin kardemummakahvia lisäämällä suodatinpussiin jauhettua kardemummaa n. 1 tl täyttä pannullista kohden – maistuu tuoreelta pullalta!

Tänä vuonna jostain syystä ajauduin leivonnaisissa brittiläis-amerikkalaiseen teemaan ja tällainen kokoelma siitä seurasi:


Bakewell-kakkua, jota nautittiin lämmitettynä (pala kerrallaan) brandy butterin ja rommikirsikoiden kera. Alkoholittomana lisukevaihtoehtona oli vaniljakastike ja tuoreista (pakastetuista) mansikoista tehty sose.

Brandylla maustettua englantilaista hedelmäkakkua.

Red velvet -kakkua, jonka pohjan tein valmiista kakkujauheesta.

Banaanileipää, joka nimestään huolimatta on oikeastaan muffiniin verrattava makea herkku.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti