Olen kääntänyt mitat tällä sivulla olevan taulukon avulla ja hieman pyöristänyt millilitroja lähimpään tasamittaan:
https://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/ruoanvalmistus/leivontavinkit-mittojen-muuntotaulukko/0218010-34042
Leipä on tarkoitus tehdä metallisessa leipävuoassa, mutta koska en omista sellaista, levitin taikinan leivinpaperin päälle uunipellille ja hyvin onnistui! Leivän voi myös pakastaa ilman, että maku ja mehevyys kärsivät.

0,9 dl sulatettua voita (vähäsuolaista)
2 dl sokeria (tai 1,4 dl, jos haluat vähemmän makeaa leipää)
1 muna (vatkattuna)
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
4,2 dl vehnäjauhoja
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Hienonna banaanit soseeksi haarukalla ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Lisää ruokasooda, suola, sokeri, vaniljasokeri ja vatkattu muna hyvin sekoittaen.
- Sekoita lopuksi joukkoon jauhot.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 175 asteessa 30-50 min. (riippuu leivän paksuudesta) tai kunnes leipä on kypsää haarukalla tai puutikulla testattaessa (kypsä taikina ei tartu haarukkaan / tikkuun). Jos käytät leipävuokaa, paistoaika on pidempi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti