perjantai 1. tammikuuta 2016

Banaanileipä

Banaanileipä on nimestään huolimatta oikeastaan muffiniin verrattava makea herkku. Bongasin ohjeen erään Facebook-kaverini kautta. Alkuperäinen ohje löytyy täältä: http://www.simplyrecipes.com/recipes/banana_bread/ 

Olen kääntänyt mitat tällä sivulla olevan taulukon avulla ja hieman pyöristänyt millilitroja lähimpään tasamittaan:
https://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/ruoanvalmistus/leivontavinkit-mittojen-muuntotaulukko/0218010-34042

Leipä on tarkoitus tehdä metallisessa leipävuoassa, mutta koska en omista sellaista, levitin taikinan leivinpaperin päälle uunipellille ja hyvin onnistui! Leivän voi myös pakastaa ilman, että maku ja mehevyys kärsivät.

3 erittäin kypsää, keskikokoista banaania
0,9 dl sulatettua voita (vähäsuolaista)
2 dl sokeria (tai 1,4 dl, jos haluat vähemmän makeaa leipää)
1 muna (vatkattuna)
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
4,2 dl vehnäjauhoja


- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Hienonna banaanit soseeksi haarukalla ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Lisää ruokasooda, suola, sokeri, vaniljasokeri ja vatkattu muna hyvin sekoittaen.
- Sekoita lopuksi joukkoon jauhot.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 175 asteessa 30-50 min. (riippuu leivän paksuudesta) tai kunnes leipä on kypsää haarukalla tai puutikulla testattaessa (kypsä taikina ei tartu haarukkaan / tikkuun). Jos käytät leipävuokaa, paistoaika on pidempi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti