Alkuperäinen resepti löytyy tästä:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/34486/BAKEWELL%20PIIRAKKA/
Pohja:
130 g vehnäjauhoja
80 g voita (vähäsuolaista), kylmänä ja pieneksi kuutioituna
30 g hienosokeria
1 kananmunan keltuainen
1 kananmunan valkuainen
pieni ripaus suolaa
1 tl kylmää vettä
Lisäksi voit käyttää: paistoherneitä tai paistonkestäviä astioita. Lue lisää paistoherneistä: http://www.maku.fi/kysymykset/paistoherneet

- Lisää kananmunan keltuainen ja teelusikallinen kylmää vettä. Sekoita, kunnes taikina menee kasaan.
- Litistä taikina levyksi (kelmulla päällystetylle ruokalautaselle) ja peitä kelmulla. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä n. 3 mm paksuiseksi ympyräksi.
- Vuoraa leivinpaperilla 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoan pohja ja voitele reunat. Laita taikina vuokaan ja pistele pohjaan reikiä haarukalla.
- Laita pohja jääkaappiin 20 minuutiksi.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Laita vuokaan taikinan päälle leivinpaperi ja täytä vuoka paistoherneillä tai paistonkestävillä astioilla (ei välttämätöntä)
- Paista pohjaa 20 min. Poista paistoherneet ja leivinpaperi.
- Voitele pohja kananmunan valkuaisella ja jatka paistamista 2 min. Anna pohjan jäähtyä hieman.
Täyte:
3 rkl appelsiinimarmeladia
150 g voita (vähäsuolaista), huoneenlämpöisenä
150 g hienosokeria
3 kananmunaa (tai 2 kananmunaa ja keltuaisesta erottelun jälkeen jäävä valkuainen)
1 kananmunan keltuainen
75 g vehnäjauhoja (tai 150 g mantelijauhetta)
1 kpl sitruunan kuorta, raastettuna
Lue lisää mantelijauheen korvaamisesta vehnäjauhoilla: http://www.maku.fi/kysymykset/milla-voi-korvata-mantelijauheen-leivonnassa

- Laita sokeri ja voi kulhoon. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi
- Lisää kananmunat sekä keltuainen vähitellen, kokoajan vatkaten.
- Sekoita joukkoon varovasti lusikalla nostellen jauhot (tai mantelijauho) ja sitruunan kuori.
- Levitä seos varovasti vadelmahillon päälle ja tasoita pinta.
- Paista uunissa 20 min. tai kunnes piirakka on kauniin värinen.
- Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.
Tarjoile lämpimänä brandy butterin ja rommikirsikoiden kanssa. Voit esim. lämmittää palan kerrallaan mikrossa 10-15 sekuntia täydellä teholla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti