torstai 3. joulukuuta 2015

Suklaapitko

Näin suklaapitkon ohjeen ensimmäisen kerran syyskuussa tällä englanninkielisellä sivulla:
http://www.newsner.com/en/2015/09/she-wraps-a-chocolate-bar-in-this-puts-it-in-the-oven-minutes-later-im-drooling/

Pian resepti löysi kuitenkin tiensä myös suomalaiselle Soppa365-sivustolle:
http://www.soppa365.fi/resepti/50642/suklaalevypiirakka/

Ristin herkun yksinkertaisuuden vuoksi suklaapitkoksi. Ja kyllä on hyvää! Niin hyvää, että ei kannata tuhlata aikaa kaloreiden laskemiseen – sillä niitä on paljon!

1 pkt (500 g) voitaikinaa
1 iso suklaalevy (makusi mukaan, esim. pähkinäiset suklaat antavat lisämakua, tässä Marabou Daim)
1 kananmuna
Mantelilastuja tai pähkinärouhetta tms.


- Sulata voitaikina. Jos käytät useamman levyn pakkausta, asettele levyjen reunat hieman toistensa päälle ja nipistele levyt kiinni toisiinsa parhaasi mukaan. Lopputuloksen kannalta ei haittaa, vaikka nipistely ei aivan onnistuisikaan. Nipistely onnistuu parhaiten, kun levyt ovat hyvin sulaneita.
- Laita suklaalevy taikinan keskelle niin, että tilaa jää pari cm levyn ylä- ja alapäähän.
- Tee taikinaan vinot viillot suklaalevyn molemmin puolin (pizzaleikkuri tai torttuhyrrä ovat tässä käteviä).
- Palmikoi suklaa taikinan sisään kääntämällä taikinasuikaleet suklaalevyn  päälle vuorotellen molemmilta puolilta. Jos taikinaa jää yli, tee siitä vaikka pieniä viinereitä.
- Voitele kananmunalla. Kun pitko on lähes kypsä, ripottele päälle esim. mantelirouhetta.
- Paista 200 asteessa 15-20 min., kunnes taikina on kypsää. Jos pinta uhkaa palaa, laita päälle folio kypsennyksen loppuajaksi.



Pitko on hyvää myös jääkaapista otettuna. Säilytys viileässä ei koveta suklaata, vaan se säilyy pehmeänä ja hyvin leikkautuvana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti