perjantai 27. maaliskuuta 2015

Uunimunakas jauhelihalla

by Meeku 

Uunimunakkaaseen voi laittaa sitä, mitä kaapista löytyy. Tällä kertaa munakas jatkoi vanhentumassa olevan maidon käyttöikää. Halusin rasvattoman maidon keveyden tueksi jotain vähän jämäkämpää ja valitsin ruohosipulituorejuuston. Koska juustossa jo itsessään on suolaa, en lisännyt sitä enää erikseen. Munaruokiin sopivat monenlaiset, etenkin yrttiset mausteet, kuten timjami, basilika ja rakuuna. Muskottipähkinä on itselläni melkein "pakollinen" munaruoissa. Kurkumalla sanotaan olevan terveysvaikutuksia, minkä lisäksi se antaa ruokaan kivan, keltaisen värin. 



Uunimunakas sopii sellaisenaan esim. aamupalan yhteyteen tai jonkin muun ruoan (esim. kypsennettyjen kasvisten tai juuresten) kanssa. Maidosta vuoan pohjalle erittyvä hera maistuu makoisalle ja sitä voi valella vaikkapa lämpimien kasvisten päälle.


400 g jauhelihaa (sika-nauta)
1 sipuli
4 munaa
½ l rasvatonta maitoa
1 prk (200 g) ruohosipulituorejuustoa (Creme Bonjour 15 %)
kurkumaa, pippurisekoitusta, muskottipähkinää, timjamia
(suolaa, paprikajauhetta)

- Kypsennä jauheliha paistinpannussa tai mikrossa, pilko sipuli pieneksi ja lisää sekaan jauhelihan ollessa melkein kypsää. Koska liha menee vielä munakkaan joukossa uuniin, voi kypsentäminenkin olla vähän keveämpää. Älä kuitenkaan jätä lihaa raa'aksi.
- Sekoita munat ja tuorejuusto ja lisää maito.
- Mausteet voit lisätä joko kokonaan tai osittain (esim. pippuri) jauhelihan joukkoon paistovaiheessa (kuten minä tein) tai vasta muna-maito-juustoseokseen.
- Kaada munaseos ja jauheliha uunivuokaan.
- Paista 200 asteessa, kunnes munakas hieman ruskettuu ja munamassa hyytyy.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 190 kcal.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti