Ohje suklaan rakenteen palauttamiseen löytyy tältä Valion sivulta:
http://www.valio.fi/reseptit/teemat/suklaa-kotikeittiossa/
Perusohjeena olen käyttänyt tavallisen mutakakun (italialainen suklaakakku) ohjetta, vaihtanut vain suklaatyypin ja lisännyt sitruunankuoriraasteen. Valkosuklaa on erittäin makeaa, joten lime ja/tai sitruuna piristävät sitä mukavasti. Kakun kannattaa antaa levätä kylmässä yön yli, niin liika makeus tasoittuu.

100 g voita tai margariinia
1 sitruunan (+ 1 limen) raastettu kuori
4 munankeltuaista
200 g tomusokeria
1,5 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
4 munanvalkuaista
mantelirouhetta tai kookoshiutaleita (vuokaan)
pinnalle: tomusokeria
- Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa ja anna jäähtyä.
- Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita joukkoon perunajauhot, vaniljasokeri ja sitruunankuoriraaste.
- Sekoita keltuaisvaahto jäähtyneeseen suklaaseen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti joukkoon.
- Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja aseta vuoan pohjalle leivinpaperi siten, että se menee pohjan reunojen yli ja kiinnitä vasta sitten vuoan reuna paikoilleen. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Voitele reunat ja sirottele reunoille mantelirouhetta tai kookoshiutaleita.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa 20-30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä kosteaksi ja pehmeäksi.
- Tarjoile kylmänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Tämä ohje kuuluu kategoriaan ”Kaloreita ei lasketa” :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti