
1 pkt (500 g) valmiita lehtitaikinalevyjä
rypsiöljyä
1 kananmuna
raesokeria
marsipaania
mansikkahilloa
kuohukermaa (vatkaa vaahdoksi)
(vähän sokeria + vaniljasokeria kermavaahtoon)

- Sulata lehtitaikina ja kauli levyt hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyt n. 1-2 cm levyisiksi nauhoiksi.
- Voitele foliotötteröt rypsiöljyllä huolellisesti ulkopuolelta (älä unohda tötterön kärkeä) ja kierrä taikinanauhaa kevyesti tötteröiden ympärille n. 10-12 cm matkalta. Huomioi, että taikina on kierretty myös tötterön kärkeen, jotta tulevan pullan pohjaan ei jää reikää. Jos taikinanauha loppuu kesken, ota uusi ja jatka siitä, mihin edellinen loppui. Laita tuuttipullat pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa ylimääräinen folio pois siten, että sitä jää vielä n. 2 cm tötterön ulkopuolelle.
- Voitele tuuttipullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista lehtitaikinapakkauksen ohjeen mukaisessa lämpötilassa.
- Kun tuuttipullat ovat paistuneet, poista foliotötteröt varovasti, kun pullat ovat vielä lämpimiä.
- Kun tuutit ovat vielä lämpimiä, pilko mantelimassa pieniksi paloiksi ja työnnä varovasti esim. lusikan vartta apuna käyttäen aivan tuutin pohjalle siten, että massa täyttää n. 1/4 tuutista. Lämmin tuutti sulattaa mantelimassaa sopivasti.
- Kun tuutit ovat jäähtyneet, lisää mansikkahilloa ja kermavaahtoa.
Tämä ohje kuuluu kategoriaan ”Kaloreita ei lasketa” :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti