tiistai 7. huhtikuuta 2015

Sitruunapuustit

Halusin leipoa pääsiäiseksi jotain uutta ja kirpeää. Onneksi löysin nämä Maku-sivuston sitruunapuustit:
http://www.maku.fi/reseptit/sitruunapuustit
Alla oleva resepti noudattaa uskollisesti alkuperäistä. No, voi olla, että laitoin koristeita vähemmän ja täytettä hieman enemmän kuin ohjeessa ja lemon curdia niin, että maistui :-)  Ja kyllä tulikin hyviä pullia! Täytteestä tulee kypsennyksen aikana rahkamaista ja se sopinee erinomaisesti myös rahkapiirakan tapaiseen piiraaseen korvaaman rahkatäytettä.


Taikina:
150 g voita
3 dl kevytmaitoa
50 g hiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 kpl munaa
10 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
200 g tuorejuustoa
1 dl sitruunatahnaa (lemon curd)

Voiteluun:
1 kpl munaa

Kuorrutus:
2 1/2 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

- Sulata voi ja lisää maito. Kaada seos kulhoon ja anna nesteen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Liuota murennettu hiiva maito-voiseokseen.
- Lisää sokeri, kardemumma, suola, sitruunankuoriraaste ja muna.
- Alusta taikinaan jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.
- Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi (n. 25 x 40 cm) levyksi.
- Sekoita tuorejuusto ja lemon curd -tahna. Levitä täyte kaulitulle taikinalevylle. Kääri tiiviiksi rullaksi.
- Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä 3–4 cm leveitä viipaleita. Nosta viipaleet leikkuupinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille tai paperisiin muotteihin


- Kohota sitruunapuusteja peitettynä 30 minuuttia. Voitele munalla.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
- Sekoita tomusokeriin sen verran sitruunamehua, että saat notkean kuorrutuksen. Valuta kuorrutus jäähtyneille sitruunapuusteille.
- Jos pakastat sitruunapullat, kuorruta ne vasta sulattamisen jälkeen.


Tämä resepti kuuluu kategoriaan, jossa ei lasketa kaloreita :-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti