Kaupassa silmiini osui talouskäyttöön tarkoitettu vadelmasuklaa ja se olikin oiva valinta. Vadelma sekä tuoksui että maistui kakussa. Valmiin kakun päälle voisi myös laittaa tuoreita vadelmia tomusokerin lisäksi. Myös kermavaahto tai vaniljakastike sopivat hyvin kakun kaveriksi.
Käyttämäni resepti löytyy täältä:
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/italialainen-suklaakakku-torta-di-cioccolato
Alun perin kiinnostukseni kakkuun herätti YLEn Voita & sokeria -ohjelma:
http://areena.yle.fi/tv/2629612
200 g tummaa suklaata, esim. tumma vadelmasuklaa
100 g voita tai margariinia
4 munankeltuaista
200 g tomusokeria
1,5 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
4 munanvalkuaista
mantelirouhetta (vuokaan)
pinnalle: tomusokeria

- Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa ja anna jäähtyä.
- Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita joukkoon perunajauhot ja vaniljasokeri.
- Sekoita keltuaisvaahto jäähtyneeseen suklaaseen.

- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti joukkoon.
- Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja aseta vuoan pohjalle leivinpaperi siten, että se menee pohjan reunojen yli ja kiinnitä vasta sitten vuoan reuna paikoilleen. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Voitele reunat ja sirottele reunoille mantelirouhetta.

- Tarjoa kakku kylmänä ja ripottele pinnalle tomusokeria.
Tämä ohje kuuluu kategoriaan ”Kaloreita ei lasketa” :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti