torstai 20. marraskuuta 2014

Paprika-lihamureke

by Meeku
Mureketaikinaanhan voi laittaa melkein mitä tahansa. Tässä yksi versio. 

400 g jauhelihaa (20 %, nauta-sika)
200 g kermaviiliä (6 %)
2 kananmunaa
1 paprika (n. 200 g)
2 sipulia (n. 100 g)
1 tl ruokaöljyä
50 g punaista pestokastiketta
1 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 tl paprikajauhetta



- Sekoita kauraryynit kermaviiliin ja anna turvota sen aikaa, kun valmistat paprikan ja sipulin. Mureketaikinasta tulee melko löysä. Jos haluat kiinteämmän taikinan, laita kermaviiliä puolet vähemmän.
- Pilko paprika ja sipuli pieniksi paloiksi ja kuullota öljyssä. Anna jäähtyä tovi.
- Sekoita kauraryyni-kermaviiliseokseen mausteet ja pestokastike.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää edellisten joukkoon.
- Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita taikina hyvin.
- Levitä mureketaikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai öljyllä voideltuun uunivuokaan.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 45 min. tai kunnes mureke on kypsää. Varo, että pohja ei paistu liikaa. Nosta tarvittaessa uunin keskitasolle.

Reseptistä tulee 6 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 300 kcal.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti