torstai 20. marraskuuta 2014

Lohi-perunasosevuoka

Tämä makoisa vuokaruoka on muunnos Valion reseptistä, joka käy jopa 1-vuotiaille - miksei siis myös aikuisille :-)

Alkuperäinen resepti: http://www.valio.fi/reseptit/lohi-perunasosevuoka-alkaen-1-v/

500 g loimulohta
500 g perunoita
200 g porkkanoita
100 g sipulia
180 g ruohosipulituorejuustoa (Pirkka)
2 dl ruokakermaa (15 %, Valio)
1-2 rkl soijakastiketta (Kikkoman, vähäsuolainen)
175 g juustoraastetta (Mozzarella 21 %)
(1-2 kananmunaa)


- Pilko perunat, porkkanat ja sipuli ja keitä kypsäksi suolattomassa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta ainekset perunasurvimella. Jos haluat täysin sileän muusin, käytä lisäksi sauvasekoitinta tai sähkövatkainta.
- Sekoita ruokakerma ja tuorejuusto keskenään. Lisää seos juuresmuusin sekaan. Sekoita tasaiseksi.
(- Valmis vuoka on melko löysää. Jos haluat, että muusista tulee kiinteämpää, sekoita / vatkaa tässä vaiheessa joukkoon 1-2 kananmunaa.)
- Laita lohi paloina öljyllä kevyesti voidellun vuoan pohjalle.
- Kaada soijakastike lohipalojen päälle. Jos pidät soijakastikkeen mausta, laita hieman enemmän, esim. 3-4 rkl.
- Levitä muusiseos lohen päälle.
- Levitä juustoraaste pinnalle.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 30 min.

Reseptistä tulee 7 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 371 kcal.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti