keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Zucchina carbonara

by Meeku

The one and only reason – ainoa syy, jonka vuoksi alun perin hankin vihannessorvin on kesäkurpitsaspagetti, josta sain nauttia Englannin vierailullani. Kyläpaikkani emäntä oli valmistanut spagettia pestokastikkeessa, mutta spagetti ei ollut pastaa, vaan se oli valmistettu kesäkurpitsasta vihannessorvin avulla. Kotiin palattuani hankin oman sorvin Chez Mariuksen verkkokaupasta (ks. myös sivulla oleva video sorvin käytöstä), enkä ole katunut. Sorvia on helppo käyttää, se on helppo puhdistaa ja sillä saa hauskaa vaihtelua ruoan ulkonäköön ja valmistustapoihin. 

Vihannessorvi ei ole mikään uusi ilmiö, mutta itse törmäsin siihen vasta nyt.  Netistäkin reseptejä löytyy, esim. MyTaste-sivustolta: http://www.mytaste.fi/e/vihannessorvi.html

Zucchina carbonara on oma sovellukseni (ja tuli muuten hyvää!) pasta carbonarasta, ja sen pohjana on tämä Valion resepti: http://www.valio.fi/reseptit/pasta-carbonara/

Oikeaoppisempia reseptejä miilunpolttajan pastasta löydät esim. näiltä sivuilta:
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1052/ultimate-spaghetti-carbonara
http://www.rantapallo.fi/lamiaitalia/2014/01/10/pasta_carbonara/


 

Eiköhän tässä tullut jo riittävästi alkupuhetta, joten seuraavaksi itse resepti:

550 g kesäkurpitsaa
80 g sipulia
200 g kalkkunaleikettä
1 kananmuna
2 dl ruokakermaa (Valio Eila 15 %)
4-6 tl ruokaöljyä (rypsi-oliivi)
suolaa, mustapippuria
parmesanraastetta








- Kuori (tai käytä kuorineen) ja käherrä kesäkurpitsa spagettimaiseksi vihannessorvilla.
- Leikkaa sipuli ja kalkkunaleike pieniksi paloiksi. Kypsennä sipuli öljyssä paistinpannulla ja lisää loppuvaiheessa kalkkunaleike.
- Kaada sipuli ja kalkkunaleike kattilaan ja laita kesäkurpitsaspagetti niiden tilalle paistinpannuun. Lisää tarvittaessa ruokaöljyä. Spagettia tulee paljon, joten joutunet kypsentämään sen kahdessa erässä. Kypsennä sen verran, että kesäkurpitsa pehmenee (tai kunnes se on al dente eli siinä on pieni purutuntuma) ja kaada kattilaan sipulin ja kalkkunaleikkeen kaveriksi.
- Vatkaa kananmuna rikki ja yhdistä ruokakermaan. Kaada seos kattilaan, mausta suolalla ja pippurilla.
- Hämmennä seosta, kunnes munaseos hyytyy.
- Lisää parmesania valmiiden annosten päälle tarjoiluvaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 245 kcal.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti