torstai 24. syyskuuta 2015

Kiharainen juuresvuoka

by Meeku

Äärimmäinen sorvaus! Jämät kaapista, juurekset sorvin läpi ja sekaan kaikkea, mistä tykkää! Tämän ruoan voi tehdä myös täysin kasvisversiona ilman jauhelihaa (tai sorvia). Ja se syödään spagetin tapaan kiertämällä kiharat haarukan ympärille. Nami nami!
p.s. Kokkaamisen iloa lisäävät kivat työvälineet, kuten hauskat patalaput, valmistaja Taikatuu.
















300 g bataattia
100 g porkkanaa
500 g kesäkurpitsaa
100 g palsternakkaa
200 g sipulia
400 g jauhelihaa
2,5 dl ruokakermaa (Flora 7 %)
200 g tuorejuustoa (Viola maustamaton 13 %)
150 g juustoraastetta
4 tl ruokaöljyä (rypsi-oliivi)
suolaa, mustapippurirouhetta, muskottipähkinää, kurkumaa, timjamia



- Sorvaa kaikki kasvikset vihannessorvilla kiehkuroiksi ja kuullota pienemmissä erissä öljyssä paistinpannussa sen verran, että painuvat kokoon ja sopivat uunivuokaan (tai hanki oikein iso vuoka…).
- Kypsennä jauheliha ja lisää lopuksi tuorejuusto jauhelihan sekaan.
- Sekoita ruokakerma ja mausteet keskenään.
- Laita kasvikset voidellun vuoan pohjalle, lisää jauheliha-tuorejuustoseos ja painele kasvisten joukkoon. Kaada lopuksi päälle ruokakerma-mausteseos.
- Kypsennä uunin alatasolla 200 astessa n. 30-40 min.
- Lisää juustoraaste pinnalle ja kypsennä vielä n. 10 min., kunnes juusto alkaa ruskistua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 305 kcal.

2 kommenttia:

  1. Tästä tulee niin hyvää, ettei jaksa syödä niin paljon kun tahtoisi. Jätin kesäkurpitsan pois ja käytin tavallista kermaa ja rasvaisempaa juustoa mutta se ei kait makua ainakaan pahenna...

    VastaaPoista
  2. No eivät varmasti pahenna makua rasvaisemmat vaihtoehdot :-)Kiva, kun tykkäsit reseptistä!

    VastaaPoista