keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Paahdetut juurekset

Vihannessorvikokeilu jatkuu… Tällä kertaa työnsin juureskiehkurat uuniin ja käytin vinkkinä tätä Jokihaka kokkaa  -blogin reseptiä jotain lisäten ja jotain pois jättäen. Tämänkin reseptin pystyy siis tekemään vallan hyvin ilman vihannessorvia. Syö sellaisenaan, alkuruokana tai lisukkeena.

60 g porkkanaa
150 g palsternakkaa
160 g perunaa
130 g bataattia
60 g sipulia
0,25 dl ruokaöljyä (rypsi-oliivi)
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa, mustapippurirouhetta, timjamia

- Pilko sipuli lohkoiksi ja sorvaa juurekset kiehkuroiksi ja levitä voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita ruokaöljy, hunaja ja mausteet ja pyörittele (käsin) huolellisesti juuresten joukkoon.
- Paahda uunin keskitasolla 20-30 min. tai kunnes ovat kypsiä. Sekoita 1-2 krt kypsennyksen aikana.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 200 kcal.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti