torstai 24. syyskuuta 2015

Coleslaw

Eka kerta itse tehtyä coleslaw-salaattia, jonka tein ainesten osalta tismalleen Kari Aihisen reseptin mukaan. Tämän salaatin kastike on niin kertakaikkisen hyvää, etten ole juuri parempaa maistanut. Ja tuo Hellmann’sin majoneesi on parasta ikinä! Salaattia on kiva nauttia paitsi ruoan lisukkeena myös leivän päällä.

1 keskikokoinen kaali
2 porkkanaa
1½ dl majoneesia (Hellmann’s)
1 dl ranskankermaa
2 tl omenaviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl sokeria
¼ tl suolaa

- Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Tavallinen raastinrauta sopii hyvin tarkoitukseen. Itse tein suikaleet vihannessorvilla, mutta kaali oli hankala saada pysymään kiinni sorvissa.
- Raasta tai suikaloi (esim. vihannessorvilla tai monitoimikoneella) porkkanat mahdollisimman ohuiksi.
- Sekoita keskenään majoneesi, ranskankerma, omenaviinietikka, sinappi, sokeri ja suola.
- Nosta kaalisuikaleet ja porkkanaraaste kulhoon, kaada päälle kastike ja sekoita hyvin.
- Peitä kulho ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti