keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Hunajaiset juureskiehkurat

En pidä hunajan mausta sellaisenaan enkä teen, jogurtin tai minkään muunkaan makeuttajana. Mutta rakastan hunajaa leivonnaisten, broilerin ja kasvisten maustajana! Etsiessäni vihannessorvattavia kohteita, törmäsin herkulliseen Hunajaiset palsternakat ja porkkanat -reseptiin Jokihaka kokkaa -blogissa. Reseptistä poiketen sorvasin juurekset kiehkuroiksi, lisäsin mukaan bataatin ja käytin tuoreen timjamin sijaan kuivattua. Hunajaisia juureksia voi nauttia ihan sellaisenaan tai vaikkapa tonnikalatäytteisen bagelin kera. Jos raakoja juureskiehkuroita jää yli, ne voi pakastaa ilmatiiviissä rasiassa. Vihannessorvilla käsitellyistä kasviksista jää hauskoja ”tatteja”, jotka voi syödä sellaisenaan, kypsentää tai käyttää vaikka koristeena.



230 g bataattia 80 g porkkanaa
90 g palsternakkaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl ruokaöljyä (esim. rypsi-oliivi)
1 rkl juoksevaa hunajaa
20 g voita
vettä tarpeen mukaan
suolaa, mustapippurirouhetta, timjamia


- Kuori bataatti, porkkana ja palsternakka ja tee kiehkuroiksi vihannessorvilla (tai leikkaa ohuiksi viipaleiksi esim. monitoimikoneella).
- Laita öljy ja voi paistinpannuun ja lisää valkosipuli suurina palasina. Ota valkosipuli pois, kun se alkaa ruskistua.
- Lisää juurekset pannulle ja paista, kunnes alkavat ruskistua. Sorvilla tehdyt kiehkurat vievät paljon tilaa, joten voit joutua paistamaan kasvikset kahdessa erässä.
- Lisää pannuun vettä niin, että kasvikset peittyvät ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes ovat kypsiä. Bataatti on sen verran pehmeää, että se ei säily kypsennettäessä yhtä hyvin kiehkuroina kuin porkkana ja palsternakka, mutta se ei makua haittaa.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla timjamilla.
- Nauti hyvällä ruokahalulla.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 222 kcal.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti