perjantai 10. heinäkuuta 2015

Jauheliha-kasvissosekeitto

by Meeku


Olin aikeissa sulattaa pakastimen, mutta sinne oli kertynyt erinäinen määrä osittain käytettyjä pakastevihannespusseja. Jotenkin ne oli käytettävä, joten päätin tehdä niistä keiton. Keitto pärjää vallan mainiosti myös ilman jauhelihaa kasvis-juustokeittona, jolloin myös kaloreita tulee vähemmän. Tämäkin on reseptejä sarjassa "laita, mitä haluat" :-) Huom. jos käytät kasvislientä, lisää suolaa varovasti.

400 g kesäkurpitsaa
80 g sipulia
500 g pakastekasviksia (esim. Kruunusekoitusta, kukkakaalia, parsakaalia...)
200 g tuorejuustoa (Crème bonjour ruohosipuli 15 %)
400 g jauhelihaa (23 %)
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
suolaa, mustapippuria, timjamia



- Pilko sipuli ja keitä hetki. Lisää muut kasvikset ja keitä, kunnes ovat kypsiä.
- Lisää valkosipuli ja soseuta kasvikset.
- Kypsennä jauheliha ja lisää keittoon.
- Lisää tuorejuusto.
- Mausta lopuksi.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 211 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti