Sain ensimmäisen Brita-kakun ohjeeni ollessani Italiassa 80-luvulla. Ohjeen antoi minulle eräs Italiassa asuva suomalaisnainen. Ohje oli lähes samanlainen kuin tämä Finefoods-sivun ohje, mutta täytteenä oli kermavaahtoa ja kirsikkahilloa, koristeena kiiviä. Brita-kakusta (tai -tortusta) on lukuisia versioita netissä, ja kakun voikin täyttää juuri sillä, mikä itseä miellyttää. Tämä sitruunainen täyte on mielestäni ihastuttavan raikas ja kesäinen.
Kakkupohja
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 kpl keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kevytmaitoa
- Vaahdota rasva ja sokeri.
- Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
- Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele se kevyesti. Levitä taikina paperin päälle pellin kokoiseksi levyksi.
Marenki
4 kpl valkuaista
2 dl sokeria
1 dl mantelilastuja
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon.
- Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle.
- Ripottele päällimmäiseksi mantelilastut.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.
Täyte
1 prk kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 ½ dl Mackays Lemon Curd -sitruunatahnaa
½ rkl vaniljasokeria
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Mausta rahka sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunatahnalla. Sekoita kermavaahto seoksen joukkoon varovasti nostellen.
Koristeeksi
esim. ananaskirsikkaa, kiiviä ja sitruunamelissaa
- Leikkaa jäähtynyt kakkulevy kahteen osaan (tai neljään, jos haluat tehdä kaksi pientä kakkua).
- Nosta yksi puolikas tarjoiluvadille ja levitä täytevaahto sen päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle.
- Koristele kakku ananaskirsikoilla, kiivillä ja sitruunamelissalla.
Kategoria: Kaloreita ei lasketa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti