perjantai 10. heinäkuuta 2015

Omenainen tuorepuuro

by Meeku

Tuorepuurot ovat nyt suurinta hottia, mutta eivät mikään uusi keksintö. Kun olin lapsi, sekoitimme paremman puutteessa kaurahiutaleiden sekaan maitoa, sokeria ja marjoja tai hilloa. Kaurahiutalemössö syötiin tietysti heti ja hyvää oli! Kehittyneemmissä versioissa puuron tekeytymistä odotetaan yön yli, ja erilaisten hiutaleiden sekaan laitetaan muutakin kuin hilloa. Soppa 365 -sivuston tuorepuurokavalkaadi oli innoituksen lähteenä, kun tein oman versioni tuorepuurosta. On se tuo kardemumma vain monikäyttöinen mauste! Laitan sitä nykyään aina myös ripauksen suodatinpussiin, kun keitän kahvia. Mmmm....

1 dl kaurahiutaleita
1/4 tl kardemummaa
5 g siemeniä
20 g omenahilloa
150 g jogurttia (AB rukiinen pähkinä, Pirkka)








- Sekoita hiutaleet, kardemumma ja siemenet keskenään.
- Sekoita hillo ja jogurtti.
- Yhdistä em. seokset keskenään, peitä astia kelmulla ja laita jääkaappiin. Puuro on valmista nautittavaksi aamulla.



Annoksessa on n. 310 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti