sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Uunipaprikat jauhelihatäytteellä

by Meeku

Uunitomaattien reseptin yhteydessä sanoin, että täytetyt paprikat eivät ole koskaan olleet minun juttuni. No nyt ovat. Ehkä idea on siinä, että paprikoita pehmennettiin mikrossa hetki ennen täyttämistä, jolloin ne olivat ihanan pehmeitä uunista otettaessa. Tuo esipehmennys sattui silmiini tästä Valion reseptistä: http://www.valio.fi/reseptit/taytetyt-paprikat/



400 g jauhelihaa
4 paprikaa (n. 225 g kpl)
1 sipuli (n. 80 g)
2 kynttä valkosipulia
12 kpl oliiveja (n. 30 g)
suolaa, pippurisekoitusta, kurkumaa, rakuunaa, muskottipähkinää, cayennepippuria
1 tl ruokaöljyä paistamiseen





- Leikkaa paprikoista ”kansi” pois ja puhdista siemenistä. Pilko kansi osaksi täytettä.
- Pehmitä paprikoita mikrossa n. 10-15 min. 650-850 w teholla ennen täyttämistä.
- Laita jauheliha paistinpannuun ja pyörittele mausteet joukkoon.
- Lisää pilkotut paprikankannet ja sipuli, kun jauheliha on melkein kypsää.
- Kun myös paprika ja sipuli ovat kuullottuneet, lisää pilkotut oliivit ja murskattu valkosipuli, pyörittele lihaseoksen joukkoon ja nosta pannu liedeltä.
- Täytä paprikat lihaseoksella ja paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee 4 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 303 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti