lauantai 4. kesäkuuta 2016

Mummon lihapullat

Soppa365 tarjosi reseptin näihin herkullisiin lihapulliin. Koska minun versioni eivät aina vastaa alkuperäistä ja koska laitan blogiini yleensä vain sen tavan, jolla itse ruoan valmistin, yritän aina laittaan linkin alkuperäisiin ohjeisiin, jos suinkin mahdollista. Tällä kertaa Soppa365:n ohjeesta saa vaihtoehtoja maidon tilalle sekä vinkkejä lihapullataikinan vaivaamiseen ja kypsentämiseen.
Alkuperäinen resepti löytyy täältä: http://www.soppa365.fi/resepti/1115/mummon-lihapullat/

400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 pieni sipuli
2 tl öljyä
1½ dl kevytmaitoa
½ kasvisliemikuutio
4 rkl korppujauhoa
1 tl rouhittua mustapippuria
 suolaa


 
- Pilko sipuli hienoksi ja kuullota pehmeäksi kattilassa öljyssä. Lisää maito ja murustettu kasvisliemikuutio. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin parin minuutin ajan.
- Kumoa kasvisliemi-sipuliseos kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää sekaan korppujauhot ja mausteet. Anna turvota pari minuuttia.
- Lisää joukkoon jauheliha ja kananmuna. Sekoita, kunnes massa alkaa tarttua kulhon reunoihin. Liian vähän vaivattu lihapullataikina on löysää, ja liian kauan sekoitetusta rasva erottuu.
- Muotoile taikinasta lihapullia ja paista 225 asteessa uunissa leivinpaperin päällä n. 25 min.

Reseptistä tulee n. 18 lihapullaa ja yhdessä lihapullassa on n. 80 kcal.

4 kommenttia:

  1. Voi hyvänen aika, olen näitä lihapullia tekemässä, sipulit on vasta kuullotettu ja (maidon sijasta) kermassa haudutettu ja maistuu jo nyt niin hyvältä ettei sanotuksi saa!!! -Sirpa K

    VastaaPoista
  2. ...ja niistähän tuli fantastisia, pehmeitä sekä mehukkaita, MELKEIN yhtä hyviä kuin oman mummun lihapullat. -Sirpa K

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Joo, nuo ovat tosi herkullisia, pitääkin tehdä pian uudelleen.
    T. Meeku

    VastaaPoista
  4. Niin, olen tehnyt näitä herkkulihapullia jo kahdesti, koko perhe tykkää, onneksi. Sirpa K

    VastaaPoista