tiistai 7. huhtikuuta 2015

Venäläiset babat


Pääsiäisleivonnaisten monipuolisesta valikoimasta löytyivät venäläiset babat, jotka osoittautuivat herkullisen muheviksi. Alkuperäinen resepti löytyy tältä sivulta, jolla on myös muita pääsiäisherkkuja: 
http://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/paasiaisherkut-pashasta-kulitsaan-poimi-reseptit/4944254
Pullataikinan tein samalla reseptillä kuin sitruunapuustit, mutta jätin sitruunankuoriraasteen pois. Muunsin babojen ohjetta sen verran, että laitoin kardemumman ja vaniljasokerin täytteen sijaan taikinaan.  

Taikina:
150 g voita
3 dl kevytmaitoa
50 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 kpl munaa
10 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
100 g voita
1 dl mantelirouhetta
1 dl hillottua appelsiininkuorta
1 dl säilykekirsikoita

Kostutus:
1 dl sokeroitua vettä
rommiesanssia (tai rommia)

Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
tilkka sitruunamehua

Koristeeksi:
pääsiäisrakeita

- Valmista pullataikina. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
- Kauli taikina isoksi levyksi. Levitä levylle runsaasti pehmeää voita, mantelirouhetta, hillottua appelsiininkuoria ja pilkottuja kirsikoita.
- Kääri taikinalevy tiukasti rullalle korvapuustien tapaan. Leikkaa rullasta noin 5–6 cm välein suoria viipaleita. Asettele rullat pystyyn muffinipellille tai korkeisiin jenkkimuffinimuotteihin.
- Kohota pullat peitettyinä lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi.
- Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.
- Kiehauta kostutusliemi. Kaada liemi kypsien pullien päälle. Anna jäähtyä hetken vuoissa ja irrota sen jälkeen pullat.
- Koristele jäähtyneet pullat sokerivesikuorrutuksella ja pääsiäismakeisilla.




Babat kuuluvat kategoriaan, jossa kaloreita ei lasketa :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti