torstai 30. huhtikuuta 2015

Juhan perunasalaatti

En ole ennen tehnyt itse perunasalaattia. Epäilykseni salaatin onnistumiseen on kohdistunut lähinnä perunoihin - saanko ne ehkä kylmettyneen makuisiksi, jolloin niitä ei syö kukaan? Kun eläkkeellä oleva tuttavani Juha kertoi tekevänsä perunasalaattia vapuksi niin tuumin, että josko minäkin kokeilisin. Koska innostus salaatin tekemiseen ja salaatin resepti tulivat Juhalta, nimesin salaatin hänen mukaansa. Ainesmäärät olen soveltanut itse. 
Huom. 
- Jos et pidä etikan mausta, jätä kaprikset pois salaatista ja liemi kastikkeesta. 
- Jos taas haluat enemmän makeita sattumia, pilko mukaan toinenkin omena. Valitsin tähän italialaisia omenia, jotka eivät ole niin makeita kuin lempparini vihreät Golden Delicious -omenat, mutta eivät niin kirpeitä kuin esim. kotimaiset. 
- Kurkuiksi valitsin Myrttisen suolakurkut, jotka ovat erityisen vähäkalorisia ja niissä on aavistus valkosipulin makua.




700 g kiinteämaltoisia perunoita (ei jauhoisia)
80 g sipulia (3 pientä)
250 g suola-/maustekurkkua
120 g omenaa (1 kpl)
1 prk kapriksia liemineen (yht. 50 g)
175 g majoneesia (30 % rasvaa)
15 g oliiviöljyä 
(tilliä)






- Keitä perunat kuorineen. Varo ettet keitä niin pitkään, että perunat hajoavat. Pilko kypsät perunat sopivan kokoisiksi paloiksi ja anna jäähtyä.
- Pilko sipuli, kurkut ja omenat pieniksi paloiksi ja lisää perunoiden sekaan.
- Lisää kaprikset siten, että jätät liemen kastiketta varten.
- Kastike: sekoita majoneesi, öljy ja kapristen liemi hyvin keskenään ja pyörittele varovasti perunaseoksen joukkoon.
(- Lisää tilli hakattuna salaatin sekaan ennen kastiketta tai oksina koristeeksi valmiin salaatin päälle) 




Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 120 kcal.



Perunasalaatti oli mukana vappupiknikillä ja hyvin maistui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti