sunnuntai 1. helmikuuta 2015

TexMex-piiras

Tällä kertaa kokkauksen innoittajana oli Valio. Täältä löytyy alkuperäinen TexMex-jauhelihapiiras. Salaattia vain kaveriksi, niin talvipäivän tuhti herkkuateria on valmis!

400 g valmista piirakkataikinaa (ruis-perunataikina, Sunnuntai)
150 g TexMex-juustoraastetta
150 g kirsikkatomaatteja
400 g jauhelihaa (17 %)
10 kpl mustia, kivettömiä oliiveja (n. 20 g)
1 sipuli (n .60 g)
2-3 valkosipulin kynttä
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa (15 %)
suolaa, mustapippurirouhetta
1 tl ruokaöljyä jauhelihan paistoon (rypsi-oliivi)

- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele piirakkataikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Paista jauheliha ja mausta se suolalla ja mustapippurirouheella. Lisää paistamisen loppuvaiheessa pilkottu sipuli ja valkosipuli. Sekoita joukkoon renkaiksi pilkotut oliivit.
- Levitä puolet jauhelihaseoksesta piirakkapohjan päälle.
- Viipaloi tomaatit ja lado jauhelihan päälle.
- Levitä puolet juustoraasteesta tomaattien päälle.
- Levitä seuraavaksi loput jauhelihasta ja viimeiseksi loput juustoraasteesta.
- Sekoita kananmuna ja ruokakerma ja kaada täytteen päälle.
- Paista 175 asteessa n. 50 min. uunin alatasolla.

 


Reseptistä tulee 8 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 442 kcal.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti