sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Porkkanapihvit

Näiden pihvien alkuperäinen resepti löytyy tältä soppa365-sivulta. 
Porkkanalaatikko kasvispihvien pohjana vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että kävin ostamassa porkkanalaatikkoa ihan vain pihvejä varten. Jostain syystä perunajauhojen ja linssien lisääminen taikinaan ei houkuttanut, joten vaihdoin ne korppujauhoon ja perunaan. Todella hyviä pihvejä tuli! Fetajuusto ja mustat oliivit tuovat pihveihin tuulahduksen Kreikkaa.



700 g valmista porkkanalaatikkoa
2 raastettua perunaa (n. 165 g)
1 sipuli (n. 60 g)
100 g fetajuustoa (Rainbow 23 %)
20 kpl mustia, kivettömiä oliiveja (n. 60 g)
2 rkl + n. 50 g korppujauhoja
2 kananmunaa
3 tl ruokaöljyä paistamiseen (rypsi-oliivi)

 

 

- Raasta peruna ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon 2 rkl korppujauhoja sekä rikkivatkatut kananmunat. Anna turvota tovi.
- Lisää kulhoon porkkanaraaste, fetajuusto ja pilkotut oliivit. Sekoita hyvin.
- Muotoile taikinasta pihvejä ja pyörittele ne korppujauhoissa.
- Taputtele pannulla hieman litteiksi ja paista kypsiksi.

Reseptistä tulee n. 16 pihviä ja yhdessä pihvissä on n. 102 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti