Alla oleva lihapiirakan ohje löytyy tältä sivulta:
http://blogit.mtv.fi/sivumaku/2015/09/15/peltilihapiirakka-retroherkku/
2 pkt voitaikinaa (500 g / pkt)
3 kananmunaa (yksi voiteluun)
2 dl riisiä (Uncle Ben’s täysjyvä)
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 sipulia (n. 140 g)
2 tl öljyä (rypsi-oliivi)
400 g jauhelihaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl valkopippuria
1 tl cayennepippuria
- Sulata voitaikina ja kauli kahdeksi levyksi: toinen tulee pohjaksi, toinen täytteen päälle.
- Keitä 2 kananmunaa koviksi, kuori ja hienonna (jos haluat enemmän kananmunasattumia, keitä 3 kpl).
- Keitä 2 dl riisiä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
- Paista sipuli ja jauheliha 2 tl öljyä.
- Sekoita kypsän riisin joukkoon jauhelihaseos ja hienonnettu kanamuna. Mausta paprikalla sekä musta-, valko- ja cayennepippurilla. Tarkista maku ja lisää mausteita (esim. suolaa) tarvittaessa.
- Laita toinen taikinalevyistä uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä täyte taikinalevyn päälle.
- Asettele toinen taikinalevy lihapiirakan päälle ja taittele reunat umpeen.
- Pistele piirakan pintaan reikiä haarukalla ja voitele kananmunalla.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on ruskea.
Reseptistä tulee 12 palaa ja yhdessä palassa on n. yhdessä annoksessa on n. 553 kcal.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti